Despre noi

Povestea mea a început și continuă cu iubire. M-am născut din trăirea acestui sentiment, iar după un timp, când părinții mei au considerat că este momentul potrivit, m-au încredințat zi de zi unor oameni cu mâini și minți dibace, care, cu pasiune şi dăruire, făuresc în timp steluțe ca mine.

Numele meu este STELUȚA TESORI. La început am fost doar o scânteie, regăsindu-mă în forma aceasta în fiecare copil şi aşteptând să fiu călăuzită cu blândeţe spre MAREA LUME.

Locul unde eu am început să strălucesc seamănă cu un atelier, unde oameni înzestraţi cu multă dăruire modelează zilnic scânteile din fiecare copil şi le dau formă de stea. Cine deschide poarta acestui nou univers intră într-o lume creată special pentru copii, unde luminiţele sunt încurajate, iubite şi respectate, unde libertatea este o cale pentru a explora lumea interioară şi mediul exterior deopotrivă.

Aici lucrul cu mâinile este cultivat şi încurajat, astfel încât fiecare dintre noi să capete experienţe practice, concrete. Activităţile de îngrijire personală şi a mediului, precum şi folosirea regulilor de politeţe şi curtoazie sunt principii de netăgăduit pentru viitoarele steluţe. Făuritorii de stele ne dau materialele şi uneltele cele mai potrivite pentru fiecare dintre noi, oferindu-ne şi posibilitatea de a ne dezvolta capacitatea de concentrare. Aici este locul unde competiţia, testele, recompensele şi pedepsele nu sunt necesare, pentru că ni se cultivă dezvoltarea satisfacţiei în urmă muncii bine făcute cu propriile mâini şi eforturi.

Aceste principii ne ajută să ne dezvoltăm deprinderi şi abilităţi esenţiale, ele devenind adevărate virtuţi, menite să ne ofere o bază solidă în viaţă: independenţa, autodisciplina, dragostea de a învaţa şi capacitatea de a discerne între bine şi rău, între ceea ce este adevărat şi ceea ce este fals.

În fiece moment, cei ce ne îngrijesc în acest cadru minunat au cheia potrivită pentru fiecare uşă ce ascunde tainele ordinii, înţelepciunii, răbdării şi înţelegerii. Nu suntem nicicând lăsate singure în a explora, paşii fiindu-ne ghidaţi de cuvintele alese cu dibăcie şi de mâinile protectoare ale făuritorilor de stele.

Toate acestea le oferă încredere părinţilor noştri, căci, cu fiecare zi care vine, ei ştiu sigur că vor putea îmbrăţişa în curând adevăratele stele.

limbaj vizual Tesori_copil prinde stea