Clasa Montessori

Centrul TESORI funcționează într-o clădire pe cât de mare, spațioasă și luminoasă, pe atât de primitoare, inspirătă din mediul familial în care copiii, părinții și echipa noastră se simt într-un univers cald, propice activităților ce dezvoltă personalitățile copiilor.

Clasele sunt atent aranjate și ordonate după principiile Montessori. Mesele și scaunele sunt pe măsura copiilor, rafturile sunt de mărime medie și permit accesul facil al copiilor la materialele Montessori.

Ordinea reprezintă un principiu fundamental spre care îi vom ghida pe copii. După ce a terminat de lucrat cu un anumit material, copilul îl duce înapoi pe raft, așezându-l exact în locul de unde l-a luat, pentru a ști unde să-l găsească altădată, sau pentru ca un alt copil să îl poată folosi.

Le oferim copiilor libertatea de a se mișca în clasă după voia lor, fie pentru a observa activitatea unui grup în care dorește să se implice, fie pentru a lua un material, fără să-i îngrădim în a-și desfășura activitățile.

Avem reguli și le respectăm de la mic la mare. Avem ordine în mediul nostru și o prețuim. Oricât de simplu sau dificil ar părea, tocmai ordinea și regulile fac ca activitățile din clasele Centrului TESORI să creeze o imagine reală de calm și armonie, în care copiii sunt stăpâni pe situație, siguri pe ei și desfășoară cu calm activitățile în care se implică. Pedagogul poate părea doar un observator într-un mediu care transmite autodisciplină și libertate.

 

Ce învață copilul în clasă – Curriculum