Echipa Vovidenie

Grădinița Tesori nr.1 – Vovidenie


delia-socoleanuDelia Socoleanu – director, pedagog Montessori AMI în formare 0-3 ani, asistent Montessori AMI 0-3 ani ami2 copy

Sunt o norocoasă că viața mi-a deschis calea spre universul steluțelor. M-am specializat ca student și masterand la Facultatea de Filosofie, deși definitorie în alegerea drumului meu în viața a fost parcurgerea cursurilor la Liceul Pedagogic. Anii pe care i-am petrecut în mijlocul copiilor m-au făcut să înțeleg că a fi educator nu este doar o meserie, ci un mod de viață, mai ales după ce am îmbrățișat metoda Montessori. Fiecare zi este fascinantă, căci descoperi nu doar capacitățile extraordinare ale copilului de a se adapta zi de zi la mediul înconjurător, ci te redescoperi, te regrupezi și te reinventezi mereu.

Sunt extrem de încântată că am posibilitatea de a mă afla zilnic într-un mediu armonios, în care este preocuparea noastră ca adulți este de a contribui la formarea unor copii independenți, echilibrați, responsabili, alături de o echipă implicată și creativă. Sunt norocoasă că al meu copil are șansa de a crește și a se dezvolta într-un astfel de mediu.
shadow-line

 

cristina-jilavuCristina Jilavu – psiholog, educator asistent 3-6 aniasistent Montessori AMI 3-6 aniami2 copy

Încă din facultate am fost fascinată de cei mici şi de modul în care ei înţeleg situaţiile, oamenii şi mai ales de modul în care ei îmi arătau care erau lucrurile cu adevărat importante. Lucrez de 7 ani cu copiii, şi am învăţat să-i apreciez pe fiecare în parte, să le dau încredere că pot face lucrurile pe care şi le  propun, să îi respect şi să-i iubesc, iar  ceea ce ei îmi ofereau la schimb era mult, mult mai mult!

În 2008 am terminat Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, specializarea Psihologie,  iar în 2015 am absolvit Institutul pentru Cuplu şi Familie din Iaşi,  din septembrie 2016 find psihoterapeut de cuplu şi familie  în supervizare, acreditat de Colegiul Psihologilor. De asemenea din martie 2016 sunt asistent  Montessori, acreditat AMI,  pentru nivelul de vârstă 3-6 ani.  În fiecare etapa de formare a mea  am avut  ca centrul de interes copilul şi mediul în care acesta devine „om mare”. Acesta vreau să fie şi rolul meu aici: Să ajut copilul să se descurce singur, să-l sprijin atunci când simte că  îi este greu, să-l ajut să aibă încredere în propriile idei şi puteri,  să fiu martoră la construcţia lui.

 

shadow-line

educ15_ana-mariaAna Maria Azamfirei – asistent medical,  asistent Montessori AMI 3-6 aniami2 copy

Mă numesc Ana-Maria Azamfirei şi vreau ca prin profesia mea de asistent medical, împreună cu părinții, copii şi echipa Grădiniței TESORI, să creem un mediu sănatos, promovând bunăstarea fizică şi psihică a copiilor, pentru ca ei să poată păși spre lumea visurilor lor.

Pe lângă toate lucrurile pe care le-am învăţat şi le învăţ „ca om mare” despre sănătate şi viaţă, pe cele esenţiale le ştiu încă de la vârsta copiilor cu care lucrez.  Am aprofundat aceste cunoştinţe în cadrul celor patru ani de facultate la Universitatea  de Medicină şi Farmacie , Grigore T. Popa – Iaşi. Anual urmez cursuri de perfecţionare și caut să le ofer copiilor, cu multa dragoste şi atenţie, idei creative şi practice învăţându-i chiar să fie mici doctori la nevoie.

Ne propunem ca împreună cu ei, să minimizăm riscul de îmbolnăvire în cadrul Grădiniței TESORI. Îi ajutăm să înteleagă că dacă avem grijă unul de celălalt, zâmbetul şi starea de bine ne vor însoți mereu în activitățile pe care le desfășurăm atât în grădiniță cât și acasă.

Cred că fiecare copil poartă în el o rezervă nepreţuită de bucurie a cunoaşterii, pe care aici îl ajutăm să şi-o descopere. Rolul meu alături de echipa TESORI este ca prin grija pe care o manifest pentru sănătatea copiilor, să îi ghidăm corect în călătoria lor spre unicitate şi întelepciune .

Vă asigur ca sănătatea copiilor dumneavoastră este un aspect important pentru mine şi pentru întrega echipă a Grădiniței TESORI.

shadow-line

andreea-avadaneiAndreea Avădanei – educator principal, pedagog Montessori AMI 0-3 ani, asistent Montessori AMI 0-3 ani ami2 copy

Buna ziua dragi părinți! Numele meu este Andreea Avădănei și mă bucur să fac parte din universul magic al copiilor.

Despre pregătirea mea profesională pot sa vă spune că sunt absolventă a Facultății de Psihologie din cadrul Universității ”Al. I. Cuza”, pedagog de recuperare pentru copii cu nevoi special iar în anul 2015 am urmat cursul de asistenți montessori.

Întotdeauna m-a fascinat lucrul cu copiii și am știut că nici o altă meserie nu mi-ar putea oferi atâtea satisfacții, bucurii, zâmbete și dorință de cunoaștere. Prin ochii copiilor redescoperim lumea și înțelegem că de fapt lucrurile mărunte ne fac viață să strălucească.

Dorința de a ajuta a existat mereu în mine cu o forță care mă împingea să dăruiesc suta la suta din ceea ce pot, știind că lumea poate fi mai bună doar dăruind. Așadar pot spune că meseria de educator a fost cea care m-a ales pe mine, copilăria fiind baza de la care ne formăm ca oameni maturi.

Împreună cu echipa Tesori vă invit să creștem copii cu rădăcini puternice, sănătoase si cu puterea de a face lucruri minunate în această viață.

 

shadow-lineroxana-goreaRoxana Gorea – educator asistent 0-3 ani, asistent Montessori AMI 0-3 aniami2 copy

Mă numesc Roxana Gorea și sunt Asistent Educațional în cadrul Gradiniței Tesori.

Întotdeuana mi-am dorit să lucrez cu oamenii și în special cu copiii, din acest motiv am urmat Facultatea de Asistență Socială din cadrul Universității Al. I. Cuza.

Pot spune că a fost un drum plin de emoții atât pt mine cât și pentru copii, pentru că cei mici îți oferă bucuria de a gusta tu însuți din copilărie. Datorită lor am învățat să am încredere în propriile forțe.

Lucrând în echipa Tesori am avut posibilitatea de a cunoaște noi abordări în ceea ce privește educația. Am înteles că mai întâi de toate este nevoie să fim blânzi dar fermi în lucrul cu cei mici, că doar dăruind putem conduce aceste mici suflete către dorința de cunostere.

Îmi place aici, deoarece copii te întâmpină în fiecare dimineață cu  îmbrățisări, cu multă curiozitate și veselie și învățăm împreună observând ceea ce este în jurul nostru.

Este nevoie ca împreună cu cei mici să fim o echipă și să pășim pe drumul pe care Maria Montessori l-a deschis pentru noi, spunând acestea:

,,Copilul este constructorul spiritual al omenirii, iar obstacolele în calea dezvoltării sale libere sunt pietrele din zidul în care a fost închis sufletul omului.’’

 

shadow-line
educ15_andreea-uta

Andreea Uță – educator principal, pedagog Montessori AMI în formare 3-6 ani, asistent Montessori AMI 3-6 ani ami2 copy

Mă bucur să vă împărtăşesc cine am fost şi cine am devenit aici, alături de echipa Tesori. Am absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, specializarea Pedagogie, am urmat  cursurile de   Master “Diadactici Aplicate pentru Învăţământul primar”, iar în prezent urmez  cursurile în domeniul  Pedagogiei Învăţământului Primar şi Preşcolar. În cadrul echipei Tesori am avut ocazia să urmez şi cursul de asistenţi Montessori pentru copii 3-6 ani.

Sunt educatoare la grupa 3-6 ani şi fac parte din această echipă cu oameni  vrednici şi deschişi spre frumos de la punerea temeliei pănă în prezent, un drum cu multe provocări şi motivaţional. A fi educator la Tesori este nevoie să ai sădit în suflet dragostea pentru copii. Dacă eşti sensibil, calm, răbdător şi echilibrat atunci cu siguranţă poţi să trăieşti printre copii. Este foarte important pentru ei să fie îndrumaţi corect de la primii paşi. La grădiniţă nostră se pun bazele bunului simţ, iubirii, valorizarea  timpului, respectul unul faţă de celălalt şi nu în ultimul timp corectitudinea, iar cu aceste valori  începe să se creioneze personalitatea şi individualitatea fiecăruia.

Cred cu tărie în această vocaţie si mai cred că,  educaţia nu se face cu indiferenţă, superficialitate şi mâinile la spate. Atunci când se desprinde de mâna mamei, copilul „apucă” mâna educatoarei. Pentru fiecare copil în parte, educatoarea devine „mama” în noul univers numit „Grădiniţă”. Se simte singur, este speriat, îi este teamă de ceea ce îl aşteaptă. Depinde de tine, ca educatoare, să-l faci să se simtă în siguranţă. Paşii sunt mărunţi. Treptat, lacrimile se transformă în zâmbete timide iar la sfârşitul unei zile în care n-au mai fost lacrimi, ci doar zâmbete, copilul a mai făcut un „pas” iar educatoarea pleacă acasă mulţumită şi împlinită.

Menirea mea, alături de echipa TESORI este dăruirea, “multiplicarea” binelui, a dragostei, a credinţei, a grijii faţă de celilalţi şi posibilitatea de a le oferi copiilor un mediu sigur şi  stimulativ. Este datoria mea, să ofer  libertate copiilor să exploreze, să creeze, să coopereze, să devină ei însuşi, pentru a putea să îşi pună în evidenţă valorile ce îi vor defini ca adulţi.

Vă aştep cu mare drag aici la Grădiniţa Tesori să creştem Montessori.

shadow-lineelena-girbeaElena Gîrbea – educator asistent 3-6 ani, pedagog Montessori AMI în formare 3-6 ani

Numele meu este  Gîrbea Elena, sunt o fire veselă, calmă și iubitoare. Iubesc copiii și simt că aceștia, prin prezența lor îmi umplu viața de fericire, tocmai de aceea am absolvit o facultate în acest domeniu.        Am  hotărât să ma dăruiesc și să cresc odată cu copiii, cu fiecare emoție trăită și cu fiecare situație pe care o voi întâlni.

M-am simțit atrasă de educația Montessori, deoarece prin lectură am descoperit cât de frumos poate crește un copil atunci când îi este acordată încredere, respect și libertate. Simt că pot contribui  și pot ajuta la dezvoltarea armonioasă a copiilor, iubindu-i și fiindu-le alături, dându-le în fiecare zi ocazia de a alege, explora, simți și trăi după propriul ritm.

În scurta perioadă petrecută la Tesori, mi-am dat seama că acesta este drumul pe care vreau sa-l urmez.

 

shadow-lineeduc15_ioanaAndreea Rotariu – educator principal, pedagog Montessori AMI în formare 3-6 ani, asistent Montessori AMI 3-6 aniami2 copy

Drumul meu a început prin alegerea studiilor de licență, a celor de Psihopedagogie specială (2009-2012) și celor de Pedagogia învățământului Primar și Preșcolar (2014-2016) precum și prin abilitățile și cunoștințele obținute în urma studiilor în cadrul masterului de Diagnoză și intervenție în cazul persoanelor cu cerințe speciale, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza, Iași. Pedagogia montessori m-a ales pe mine și  mi-am dat seama că aceasta rezonează cu tot ce cred eu despre educație, cursul de Asistent montessori 3-6 ani, deschizându-mi noi orizonturi spre cunoașterea și formarea copilului.

Vă pot spune despre mine că sunt o persoană veselă, creativă, curioasă, comunicativă și cel mai important, iubesc copiii și-mi doresc să le fiu ghid pe drumul cunoașterii.

Sunt în grădinița Tesori încă de la început și pot spune ca am crescut împreună! Aici am evoluat ca om și ca profesionist, aici mi-am descoperit ,,calea,,! Împreună cu o echipă de oameni extraordinari mă ocup de grupa 3-6, unde sunt educatoare. A fi alături de copii dumneavoastră înseamnă șansa de a cunoaște zi de zi iubirea, zâmbetele, veselia și licărul vesel din ochii lor! Așa cum spune și Maria   Montessori ,,Un test al corectitudinii procedurii de învăţământ este fericirea copilului,, experiența la grupă  și chipurile copiilor mi-au validat zilnic această afirmație

Rolul meu în Grădinița Tesori este acela de a-i întâmpina pe cei mici cu drag, de a le da încredere în ei, a-i încuraja să-și stimuleze curiozitatea, imaginația și creativitatea și de a deveni tot mai independenți în mediu și în alegerile ce le fac!

În timpul petrecut cu copiii am învățat despre importanța conectării reale, a dăruirii, a purității! Ei sunt cei mai fini observatori, de aceea rolul educatorului este acela de a fi un ghid în mediul montessori și un exemplu demn de urmat!


shadow-line

smaranda-ududecSmaranda Ududec – profesor opțional limba germană

Încerc cu tot ce am mai bun în mine să contribui cu o picătură la formarea şi crearea universului unic al frumoaselor noastre steluţe. Ador educaţia, bunul simţ şi consider că atâta timp cât stimabilii părinţi îmi încredinţează ceea ce au mai scump şi mai frumos pe lume am datoria să implementez copiilor noţiuni de rang superior. Sunt convinsă că voi reuşi deoarece un copilaş cu cât este mai fraged cu atât absoarbe mai uşor informaţiile pe care i le transmit cu toată dragostea şi cu tot sufletul. Mai cred că educaţia nu este doar un manual de teorie care se citeşte, pur şi simplu, şi nici vreo culegere de exerciţii pe care le-ai rezolvat, eventual mai şi verifici soluţiile de la sfârşit, după care ai terminat şi ai plecat.

Teoria educaţiei o înveţi din experienţele altora, o predai din experienţele tale şi o aplici în orice clipă din viaţă.

Nu germana sau oricare alt obiect trebuie să aducă acum strălucirea, ci toate la un loc, într-un timp îndelungat vor face din micuţul nostru un om adevărat, puternic, care va şti să-şi consolideze un loc în societate. Copilaşul trebuie să ştie de pe acum că deşi e o steluţă mică, el are undeva o altă steluţă, pe care are menirea să o descopere, să-i sporească strălucirea şi să nu o compare cu steluţa altuia, competiţia fiind doar cu el însuşi.

Steluţele noastre m-au trimis cu gândul la „Micul prinţ” de Antoine de Saint Exupery, care spunea „…oamenii au stele, dar aceste stele nu înseamnă acelaşi lucru pentru toţi. Pentru cei care călătoresc stelele sunt călăuze. Pentru alţii sunt doar simple luminiţe, pentru savanţi, stelele lor reprezintă doar probleme, iar pentru omul de afaceri, aur. Dar toate aceste stele tac. Tu vei avea stele cum nimeni nu are.”

Vă îmbrăţişez cu mult drag, micuţe steluţe TESORI! Teacherul vostru, Smaranda Ududec, absolventă a Facultăţii de Litere, specializarea Germană- Spaniolă, din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”, iar în prezent urmez cursurile masterului „Cultură germană în context european”.


shadow-line
educ15_blankIonela Lazăr – profesor opțional pictură

Mă bucur să fac parte din echipa Tesori. În calitate de profesor pentru opționalul de Educație Plastică vă invit cu drag să faceți cunoștință cu universul minunat al culorilor, al formelor personalizate, al libertății de exprimare cu ajutorul penelului și creionului. Împreună vom descoperi o lume aparte în care copilul și   imaginația sunt esențiale pentru adultul de mai târziu.

„Fiecare copil este un artist. Problema este să rămai un artist când crești.” (Picasso)