Ce oferim

Curriculum

O lecție Montessori începe atunci când un material este luat de pe raft și durează până când acesta este așezat înapoi. Toate disciplinele sunt interconectate și nu sunt prezentate izolat. Copilul poate lucra cu materialul spre care manifestă interes în orice moment al zilei şi oricât timp doreşte, condiţia fiind ca acesta să-i fie prezentat, în prealabil de pedagog.

Vezi tot curriculumul aici.

 VisTesori_educatoare

Resurse umane

Angajații TESORI sunt persoane atent selectate, instruite pentru lucrul cu preșcolari și antepreșcolari. Avem alături în demersul educațional și profesori care vor deschide copiilor apetitul cunoașterii prin cursurile opționale puse la dispoziție, gândite pentru a cultiva talentul fiecărui copil.

În echipa noastră, există pedagogi absolvenți sau în curs de absolvire a cursului AMI.

Vă invităm să ne cunoașteți echipele din cele trei unități Tesori: Centru, Copou și Tătărași.

Masa

Meniurile sunt concepute de medicul nutriționist al TESORI, respectând principiile alimentare sănătoase, asigurând elemente nutritive necesare dezvoltării organismului. Acestea sunt puse la dispoziție de un restaurant care gătește cu produse cât mai naturale.

 • Ceaiul de la micul dejun poate fi de fructe de pădure, sunătoare, mentă, tei, păpădie, gălbenele întotdeauna servit cu o felie de lămâie.
 • Fructele și legumele sunt proaspete și de sezon.
 • La prepararea meniurilor produsele se fierb, coc sau se servesc crude.
 • Pentru îndulcire folosim miere sau zahăr brun
 • Carnea folosită este de pui sau de vițel.
 • Carnea de pui, spălată și curățată se pune la fiert în apă rece, după ce a stat în apă cu sare cel puțin o oră.
 • Prima apă în care a clocotit carnea de pui este aruncată.
 • Carnea de pui se pune la fiert cu apă rece și se spumuiește des, pentru ca supa/ borșul să fie limpede.
 • O zi pe săptămână se servește pește.
 • Salatele sunt acrite cu zeamă de lămâie, iar ciorbele – cu zeamă de lămâie sau borș natural.
 • Ceapa se călește în ulei îndoit cu apă.
 • Borșul se condimentează cu leuștean sau cu mărar.
 • Buchetul de arome se pune la fiert în mâncarea de carne sau de legume. Acesta conține: leuștean, mărar, busuioc, pătrunjel, dafin, frunză și coajă de lămâie, usturoi, tarhon.
 • Legumele crude – morcov, ridichi, țelina, conopidă se curăță de coajă, se taie în bucăți și se pun o jumătate de oră în apă rece cu sare.
 • Usturoiul se pune în mâncare la final.
 • Usturoiul se servește crud sau sub formă de sos când copilul este mai mare de trei ani.

Controlul medical zilnic

Eficiența educației pornește în primul rând de la sănătate! De aceea, asistenta medicală verifică în fiecare dimineața starea de sănătate a copiilor.

În cazul în care sunt constatate semne de boală, părinții vor fi anunțați și sunt obligați să ia copilul acasă în cel mult 2 ore de la anunțarea situației, pentru a-i oferi îngrijirea necesară.

E important să aveți în vedere faptul că este necesar să comunicați orice schimbare intervenită în starea de sănătate a copilului atunci când acesta nu este în grădiniță, pentru a putea acorda o atenție suplimentară asupra stării generale de sănătate a acestuia în momentul revenirii la clasă și a lua măsurile medicale/ alimentare potrivite.

Vă rugăm ca, în cazul în care copilul are o boală contagioasă, chiar dacă nu îl aduceți la grădiniță, să anunțați conducerea grădiniței.

În cazul în care copilul necesită un regim alimentar special este obligatoriu să prezentați documente medicale și să anunțați în scris variante de meniu.

După o absență de 3 zile lucrătoare consecutive, copilul va fi primit în colectivitate numai pe baza documentului „aviz epidemiologic” eliberat de către medic, în cazul unei probleme medicale. În cazul absențelor din alte cauze decât cele medical,e părintele întocmește o informare semnată anterior absenței și o aduce la sediul grădiniței cel târziu cu o zi înainte.

Trebuie să prezentați dovada analizelor medicale (exudat faringian, nazal, examen coproparazitologic și coprocultură), ori de câte ori acestea sunt solicitate de către personalul medical al TESORI.

În cazul în care copilul se îmbolnăvește (de exemplu face febră), în timpul programului, personalul grădiniței cere imediat sfatul medicului nostru și vă va contacta telefonic. Nici un medicament nu va fi administrat fără acordul părinților și fără recomandarea medicului de familie a copilului – rețeta document în copie xerox, excepție fiind doar momentul în care copilul are nevoie de intervenție în regim de urgență. Dacă situația copilului cere, acesta va fi luat de către părinți din grădiniță și va fi supravegheat acasă pe toată perioada convalescenței, în funcție de afecțiune.

Această responsabilitate parentală este vitală pentru funcționarea normală a grădiniței TESORI.