Tesori

Numele meu este STELUȚA TESORI și sunt un copil ce crește cu iubire.

M-am născut din trăirea acestui sentiment, iar după un timp, când părinții mei au considerat că este momentul potrivit, m-au încredințat zi de zi unor oameni cu mâini și minți dibace, care, cu pasiune şi dăruire, făuresc în timp steluțe ca mine: educatorii Grădiniței Tesori.

Locul unde eu am început să strălucesc și să fiu călăuzită spre MAREA LUME seamănă mult cu un atelier. Aici am găsit oameni înzestrați cu multă blândețe și cu darul de a modela scânteile din fiecare copil. Cine deschide poarta acestui nou univers intră într-o lume creată special pentru copii, unde luminiţele sunt încurajate, iubite şi respectate, unde libertatea este o cale pentru a explora lumea interioară şi mediul exterior, deopotrivă.

Aici lucrul cu mâinile este cultivat şi încurajat, astfel încât fiecare dintre noi să capete experienţe practice, concrete. Activităţile de îngrijire personală şi a mediului, precum şi folosirea regulilor de politeţe şi curtoazie sunt principii de netăgăduit pentru viitoarele steluţe.

Zi de zi, primim de la cei ce ne îndrumă materialele și uneltele potrivite pentru fiecare dintre noi, pentru a ne dezvolta capacitatea de concentrare. În fiece moment, ei au cheia potrivită pentru fiecare ușă care ascunde tainele ordinii, înţelepciunii, răbdării şi înţelegerii. Nu suntem nicicând lăsați singuri; pașii ne sunt ghidați de cuvintele alese cu dibăcie şi de mâinile lor protectoare.

Aici este locul unde competiţia, testele, recompensele şi pedepsele nu sunt necesare. Mult mai importantă este, în schimb, satisfacția în urma muncii bine făcute, cu propriile mâini și eforturi.
Aceste principii ne ajută să dezvoltăm deprinderi și abilități esențiale care, mai apoi, se vor transforma în virtuți ce ne vor ghida întreaga viață: independenţa, autodisciplina, dragostea de a învaţa şi capacitatea de a discerne între bine şi rău, între adevăr și neadevăr.

Toate acestea le oferă încredere părinţilor noştri, căci, cu fiecare zi care vine, ei ştiu sigur că vor putea îmbrăţişa în curând adevăratele stele.