Echipa

educ15_catalina-rusuProf. drd. Cătălina Rusu  – director

Îmi plac foarte mult copiii, motiv pentru care am ales această dificilă, dar plină de satisfacţii, meserie de pedagog.

Sunt o persoană ambiţioasă şi dedicată muncii mele. Experienţa de 21 de ani ca educator şi profesor de limbă engleză fac dovada acestui lucru. Parcursul meu profesional constă în studii superioare şi de specialitate, concretizate în diverse forme de-a lungul timpului. După obţinerea calificării de institutor limbă engleză, mi-am aprofundat şi dezvoltat cunoştinţele şi abilităţile în domeniul educaţiei urmând cursurile Facultăţii de  Sociologie şi Psihologie, Specializarea Asistenţă Socială, apoi cele ale unui masterat în Comunicare, Creativitate şi Competenţe Organizaţionale. De curând, am absolvit încă un ciclu de studii superioare în domeniul învăţământului primar şi preşcolar la Universitatea Al. I. Cuza, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei. Actualmente sunt doctorand al Universității de Stat din Tiraspol,  specializarea pedagogie generală, în anul II.

Fac parte din echipa Grădiniței TESORI, ocupând postul de profesor de limba engleză şi director. Apreciez  munca în echipă și de aceea sunt deschisă la dialog, am spirit organizatoric și imaginaţie pe care le pun în practică mereu în proiectele grădiniței nostru.

Sunt o persoană veselă, deschisă şi comunicativă.  Fac totul cu pasiune şi reușesc să-mi ating de cele mai multe ori obiectivele. Dorința cu care îmi incep ziua, de când intru în Grădinița TESORI este să reușesc să vin mereu în întâmpinarea problemelor copiilor iar privirile lor încrezătoare mă fac să cred că reușesc.

Profesionalismul şi corectitudinea sunt caracteristici pe care și persoanele cu care intru în contact îmi spun că mă definesc. Am mereu disponibilitatea de a mă implica în cât mai multe din activităţile grădiniţei şi ale societăţii.

Am o gândire matură, dorinţă de autodepăşire, abilităţi în relaţiile cu copiii, o bună capacitate de relaţionare interumană.Sunt implicată în procesul de formare personală precum şi în cea de formare şi evaluare a celor din colectivul din care fac parte și pe care îl îndrăgesc.

 

shadow-line

Ionela Luciu

Ionela Luciu – coordonator sediu Tesori Copou
Pedagog Montessori pentru copii de la nastere la 3 ani (AMI)
Prof. înv. preșcolar.

Încă din clasele primare am ştiut că vreau să fiu educator. Mi-am urmat visul pas cu pas şi, de atunci începând interesul meu a fost centrat pe a înţelege oamenii şi a şti cum să le fiu alături. În 2002 am absolvit Şcoală Normală „Vasile Lupu” din Iaşi. Din anul următor am fost titular în învăţământul de stat şi, în paralel, am urmat cursurile Facultății de Asistenţă Socială în cadrul Univ. „Al I Cuza” din Iaşi.
Când am devenit mamă visul meu a căpătat un alt contur. Copiii mei m-au schimbat mult, m-au ajutat să “mă văd” şi apoi să “mă transform”. În fiecare zi învăţ ceva de la ei, despre ei, despre mine şi despre viaţă în general.Am început să-mi schimb treptat imaginea despre oameni, înţelegând faptul că ei se nasc minunaţi şi cu o putere şi o dorinţa infinite de a învaţa şi de a munci. Cred cu multă convingere că un copil crescut cu iubire, empatie, înţelegere, acceptare devine un adult puternic, onest, echilibrat şi, mai ales, că un copil fericit cel mai probabil va fi un adult fericit.
Pentru că pe drumul lor şi părinţii au nevoie de sprijin, în ultimii ani, am încercat să devin un ajutor şi pentru ei în varii contexte, ştiind faptul că mai important este ceea ce copilul simte şi trăieşte efectiv, ca efect al acţiunilor adulţilor din jurul lor, decât intenţia incontestabil bună a părintelui, de a face cum e mai bine pentru propriul copil. Îmi propun ca împreună cu ceilalţi membri ai echipei TESORI, să fim alături de copii şi familiile acestora și să reuşim să venim în întâmpinarea nevoilor reale ale acestora. 

 

shadow-line

educ15_ceciliaCecilia Harip – coordonator Tesori Tătărași
psihologul Grădiniței Tesori

Mă numesc Cecilia Harip și aș dori să vă povestesc despre călătoria mea spre lumea Tesori. Această călătorie s-a bazat pe dorința de a lucra cu cei mici, de a fi în preajma lor, de a fi alături de ei. Am urmat cursurile Facultății de Istorie, din cadrul Universității Al. I.Ciza, Iași, primii mei ani de activitate fiind la nivel de profesor.

Călătoria mea a devenit plină de peripeții și provocări atunci când am devenit mamă de gemeni.

Din acest moment căutările mele au devenit mai profunde și intrebările mai grele și mai dese. Nevoia de informații m- a condus spre o nouă licență, cea de Psihologie din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, a Universității Al.I.Cuza, Iași. Această noua formare m-a condus spre informațiile și direcții noi care mi-au făurit credința într-o educația realizată cu respect și conștiința trează și atentă spre nevoile copilului. Ghidarea lui în propria călătorie spre Adultul timpului său e motto-ul meu ca profesionist și mamă.

Ca urmare a dorinței permanente de a fi la curent cu tot ce e nou în parenting ,am urmat cursurile lui Kent Hoffman, Circle of Security , bazat pe teoria atașamentului, devenint Educator Parental Circle of Security .Această formare mi-a confirmat, printr-o teorie bazată pe știința, ceea ce instinctul meu știa deja. Formarea unui cerc al siguranței , impreună cu familia copilului, pentru a-i oferi cele mai propice condiții de creștere și dezvoltare a adultului de mâine. Călătoria m-a condus spre Tesori, unde am găsit oamenii , viziunea, disponibilitatea și mediul propice dezvoltării armonioase a oricărui copil.

În calitate de cordonator al locației Tesori Tătărași vă invit să continuăm călătoria împreună, pentru formarea unor oameni independenți, liberi în gândire și pasionați de tot ceea ce e frumos în jurul lor.

 

shadow-line

Azamfirei Ana-Maria

Ana Maria Azamfirei – asistent medical

Mă numesc Ana-Maria Azamfirei şi vreau ca prin profesia mea de asistent medical, împreună cu părinții, copii şi echipa Grădiniței TESORI, să creem un mediu sănatos, promovând bunăstarea fizică şi psihică a copiilor, pentru ca ei să poată păși spre lumea visurilor lor.

Pe lângă toate lucrurile pe care le-am învăţat şi le învăţ „ca om mare” despre sănătate şi viaţă, pe cele esenţiale le ştiu încă de la vârsta copiilor cu care lucrez.  Am aprofundat aceste cunoştinţe în cadrul celor patru ani de facultate la Universitatea  de Medicină şi Farmacie , Grigore T. Popa – Iaşi. Anual urmez cursuri de perfecţionare și caut să le ofer copiilor, cu multa dragoste şi atenţie, idei creative şi practice învăţându-i chiar să fie mici doctori la nevoie.

Ne propunem ca împreună cu ei, să minimizăm riscul de îmbolnăvire în cadrul Grădiniței TESORI. Îi ajutăm să înteleagă că dacă avem grijă unul de celălalt, zâmbetul şi starea de bine ne vor însoți mereu în activitățile pe care le desfășurăm atât în grădiniță cât și acasă.

Cred că fiecare copil poartă în el o rezervă nepreţuită de bucurie a cunoaşterii, pe care aici îl ajutăm să şi-o descopere. Rolul meu alături de echipa TESORI este ca prin grija pe care o manifest pentru sănătatea copiilor, să îi ghidăm corect în călătoria lor spre unicitate şi întelepciune .

Vă asigur ca sănătatea copiilor dumneavoastră este un aspect important pentru mine şi pentru întrega echipă a Grădiniței TESORI.

 

shadow-line

Andreea Violeta Uţă –  Educator asistent Montessori AMI pentru copiii de 3-6 ani

Mă numesc Andreea Violeta Uţă, fac parte din echipa TESORI unde  a  fi educator  înseamnă să ai capacitatea de a-ţi transpune cunoştintele şi de a le traduce în manieră didactică, înseamnă aşadar mai mult decât cunoştinţele tehnice ale meseriei, înseamnă deschiderea sinceră spre oameni, spre viaţă.

Din momentul în care intru în clasă, copiii reprezintă pentru mine parteneri în educaţie, împreună descoperim, împreună ne formăm, iar eu mai mult, vreau să înlesnesc oportunitatea ca în permanenţă să fim deschişi spre nou şi inedit.

Doresc să le ofer copiilor deschiderea spre a sădi ei înşişi acele lucruri  ce ar putea să rodească şi să capete în viaţa lor valenţe pozitive: iubire, valoarea timpului, respect, valori. Menirea mea, alături de echipa TESORI este dăruirea, “multiplicarea” binelui, a dragostei, a credinţei, a grijii faţă de celilalţi şi posibilitatea de a le oferi copiilor un mediu sigur, care să le pună în evidenţă valorile ce îi vor defini ca adulţi.

Am absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, specializarea Pedagogie, din cadrul Universităţii Al. Ioan Cuza Iaşi. În present,  urmez  cursurile de   Master “Diadactici Aplicate pentru Învăţământul primar”, în cadrul aceleiaşi Universităţi.

Sunt încântată să lucrez alături de copii dumneavoastră şi să evoluăm frumos împreună!

 

shadow-line

educ15_ioana

Andreea Rotariu – Educator asistent Montessori AMI pentru copiii de 3-6 ani

Mă numesc Andreea Rotariu. Drumul meu spre această meserie a fost uşor atipic, în sensul în care abia după ce am început să practic această profesie mi-am dat seama că mi se potriveşte, că îmi place şi mă împlineşte.

Am ştiut din todeauna că oamenii sunt frumoşi şi au resurse inepuizabile! În acest sens, cursurile urmate la Facultatea de Psihologie şi Ştiintele Educaţiei (specializarea Psihopedagogie Specială), Masterul de Diagnoză şi Interventie în cazul Persoanelor cu Cerinţe Speciale -Universitatea “Al.I. Cuza” Iași, precum şi voluntariatul făcut în tot acest timp, m-au ajutat să înţeleg că fiecare fiinţă este unică şi vine pe lume cu un potenţial uriaș. Rolul educatorului este unul foarte important: acela de a-l însoţi pe copil în drumul cunoaşterii şi al experienţei, într-un mod cât mai creativ şi interesant cu putinţă.

Scopul meu în Tesori este acela de a-mi oferi energia, cunoştinţele, abilităţile şi creativitatea în a însoţi micuţele “steluţe” în lumea comorilor, unde adevăratele valori precum bunătatea, respectul, independenţa, încrederea şi echilibrul sunt experimentate şi interiorizate clipă de clipă.

shadow-line

educ15_simona-antonSimona Anton – profesor în învățământul preșcolar

Mă numesc Anton Simona, sunt o persoană deschisă și pozitivă și meseria pe care o am mă reprezintă și mă implinește. Absolventă a Facultății de Pedagogie, am ales să lucrez în acest domeniu, deoarece cred cu tărie că la baza unei educații echilibrate și depline stă afecțiunea și împlinirea nevoilor emoționale ale celor mici.

Iubesc ceea ce fac și o fac din convingerea că felul în care creștem și ne dezvoltăm în perioada copilăriei mici ne determină transformarea în adulții de mai târziu.

Doresc să contribui la formarea unor oameni echilibrați din punct de vedere emoțional și nu numai, responsabili, capabili să ofere și să primească și capabili să dezvolte relații sănătoase cu cei din jur.

De aceea, sunt dedicată acestei meserii și investesc în ceea ce fac, satisfacțiile primite fiind printre cele mai frumoase.

shadow-line

educ15_viorica-chiritoiuViorica Chirițoiu – asistent educational

Numele meu este Viorica Chirițoiu și mă bucur să însoțesc steluțele Tesori pe drumul cunoașterii.
Am absolvit cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității Al.I. Cuza din Iași, specializarea Română-Engleză. Pe durata facultății am lucrat alături de copii de gimnaziu și liceu. Cu cei mici am început să lucrez după terminarea facultății și am fost fascinată de felul în care văd ei lumea.
Meseria de pedagog este una fascinantă și încărcată de bucurii și satisfacții. Ea ne ajută să păstrăm mereu viu copilul din noi și să ne retrăim copilăria. Îmi doresc să îi ajut pe copii să crească frumos și armonios, să aibă încredere în ei și să fie independenți, după principiul „ajută-mă să mă descurc singur”.
„Să nu-i educăm pe copiii noștri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari și nimic nu ne permite să știm cum va fi lumea lor. Atunci să-i învățăm să se adapteze. (Maria Montessori)

shadow-line

educ15_blank

Socoleanu Delia 

Mă numesc Socoleanu Delia – Ana și sunt încântată că mi s-a oferit oportunitatea de a face parte din echipa Steluțelor Tesori. Sunt o persoană care mi-am început drumul spre cunoaștere a celor mici acum aproape 10 ani, dar privesc fiecare zi ca fiind un nou început și o nouă oportunitate de a evolua pe toate planurile. Sunt mândră că pot petrece fiecare zi alături de copii, care au menirea de a te molipsi de zâmbete, bucurii, de a te provoca să redevii zilnic partener de joacă, coleg, prieten, persoană pe care se poate baza la nevoie.

Faptul că am terminat o facultate în domeniul  Asistenței Sociale și un master  în Securitate Comunitară și Controlul Violenței nu m-a putut determina sub nici o formă de a mă abate de la calea mea, aceea de a fi, alături de părinți, un bun cultivator de semințe, acestea reprezentând orice poate fi cultivat și poate rodi : iubirea, timpul, valoarea, respectul,etc.

Un binecunoscut proverb spune: cine seamănă vânt va culege furtună. Haideţi atunci ca împreună să sădim în sufletele copiilor o sămânţă de bunătate pentru ca în viitor oamenii să fie mai toleranţi şi mai atenţi la cei din jur,  să semănăm o sămânţă de dragoste, încredere şi frumos pentru ca în viitor să trăim în armonie!

shadow-line

educ15_blank

Andreea Avădănei

Buna ziua dragi părinți! Numele meu este Andreea Avădănei și mă bucur să fac parte din universul magic al copiilor.

Despre pregătirea mea profesională pot sa vă spune că sunt absolventă a Facultății de Psihologie din cadrul Universității ”Al. I. Cuza” si Pedagog de Recuperare pentru copii cu nevoi speciale.

Întotdeauna m-a fascinat lucrul cu copiii și am știut că nici o altă meserie nu mi-ar putea oferi atâtea satisfacții, bucurii, zâmbete și dorință de cunoaștere. Prin ochii copiilor redescoperim lumea și înțelegem că de fapt lucrurile mărunte ne fac viață să strălucească.

Dorința de a ajuta a existat mereu în mine cu o forță care mă împingea să dăruiesc suta la suta din ceea ce pot, știind că lumea poate fi mai bună doar dăruind. Așadar pot spune că meseria de educator a fost cea care m-a ales pe mine, copilăria fiind baza de la care ne formăm ca oameni maturi.

Împreună cu echipa Tesori vă invit să creștem copii cu rădăcini puternice, sănătoase si cu puterea de a face lucruri minunate în această viață.

 

shadow-line

educ15_blank

Roxana Călugăru

Mă numesc Roxana Călugăru şi îmi face o deosebită plăcere să fac parte din echipa Grădiniței Tesori.

Am început această minunată ,,călătorie’’ în universul copilăriei acum 5 ani determinată de convingerea că profesorul nu este doar cel care educă ci este persoana care oferă zilnic o bucățică din viața sa copiilor cu care lucrează, le îndrumă pașii permanent, le oferă dragoste necondiționat și nu în ultimul rând, creează modele.
Încă de la început am pus în această relație conștiinciozitate și perseverență, dar și energie și autodisciplină.
De-a lungul timpului mi-am construit un program propriu de educare, axat în principal pe adaptabilitatea rapidă la schimbări, pe cooperare, receptivitate și multă imaginație pentru a capta toată atenția și energia celor cărora mă dedic. Pentru a deveni un şi mai bun pedagog, am urmat și absolvit cursurile Facultăţii de Istorie, specializarea Istorie din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.
Posibilitatea de a lucra la TESORI  reprezintă dezvoltarea tuturor atributelor care m-au caracterizat drept dascăl. Blândețea, înțelegerea, răbdarea și dragostea cu care îmi exercit meseria sunt sentimente dar și calități, pe care îmi doresc să le transmit echipei cu care lucrez, și fără de care un dascăl nu ar putea duce la bun sfârșit misiunea pentru care există.
Ce mă atrage la meseria de educatoare este receptivitatea şi curiozitatea copiilor, bogăţia imaginaţiei, tendinţa lor spontană către nou, pasiunea pentru fabulaţie, dorinţa lor de a realiza ceva constructiv.
Îmi doresc ca prin activitatea mea la grupă prin îmbinarea experienţei cu iniţiativa, tactului cu măiestria, calmului cu entuziasmul să dau fiecărui copil posibilitatea să-şi identifice talentele şi pasiunile cât şi ocazia să lucreze difereţiat la un nivel cât mai înalt în zonele în care excelează.

Am ales TESORI  pentru că din punctul meu de vedere această instituţie prin resursele sale, atât umane cât şi materiale vine ca soluţie de îmbunătătire a calităţii educţiei copiilor.

 

shadow-line
educ15_blankAndreea Rotaru – educatoare

Mă numesc Andreea Rotaru și mă bucur nespus că pot lucra alături de copiii dumneavoastră.
De ce am ales meseria de educator? Pentru ca această meserie reprezinta pentru mine un privilegiu de a învăța de la copii faptul ca bucuria se află întotdeauna în lucrurile simple….
De patru ani lucrez în domeniul educației preșcolare și acest lucru reprezintă pentru mine împlinire profesională și în același timp o provocare la cunoaștere, dezvoltare emoțională și descoperire. Cred cu tărie că fiecare copil este unic, deosebit și de aceea el are dreptul la o educație adecvată nevoilor lui. El trebuie să fie apreciat pentru ceea ce este și încurajat pentru a ajunge acolo unde își dorește.
Copilăria este singurul moment al vieții în care trăim totul cu maximă intensitate așa că îmi doresc ca împreună cu ceilalți membri ai echipei TESORI să le oferim ”steluțelor” posibilitatea de a descoperi cunoașterea într-un mod cât mai frumos cu putință.

 

shadow-line

anca-negurici Anca Negurici – Educatoare Montessori 3-6 ani

Mă numesc Anca Negurici și știam despre mine de ceva timp că îmi plac copiii. Ce am aflat însă, acum 4 ani, cu bucurie, a fost că îmi plac extraordinar de mult copiii descoperiți de Maria Montessori, aceeași pe care îi avem și noi acasă, doar că văzuți într-o nouă lumină: cea de ființe pe drumul spre viață, în plin proces de auto-formare, debordând de energie creatoare. În mediul potrivit și având alături adulți care se abțin din a le pune obstacole, copiii sunt capabili de atât de multe. De la respect, empatie și grija față de ce se găsește în jurul lor, până la încrederea naturală în forțele proprii.

Drumul meu până aici a fost plin de aventuri, atât în experiența de a coordona proiecte pentru copii, cât și în experiențele de educator, în țară și în străinătate și mai ales în anii de cursant Montessori 3-6 ani AMI desfășurat la București.

Mă bucur să fiu parte din echipa Tesori, unde pot fi martor și partener copiilor noștri zi după zi, cu drag!

 

shadow-line

educ15_blankSimona Vaman – educatoare

Pe lângă toate lucrurile pe care le-am învățat și le învăț „ca om mare” despre educație, cred că pe cele esențiale le știu încă de la vârsta copiilor cu care lucrez acum. De aceea, de câte ori sunt lângă ei încerc să nu uit cum am fost eu la vârsta lor, cum mi-a plăcut sau mi-ar fi plăcut să învăț, să comunic, să râd, să mă joc. Și văzându-i cum cresc în fiecare zi, îmi amintesc câtă nevoie de dragoste și atenție au cei mici. Cred că atunci când cei mari își amintesc lucrul acesta, lumea e deja un pic mai bună.

 

 

shadow-line

educ15_blank

Cătălina Mutihac
Mă numesc Cătălina Mutihac, mă bucur să fiu alături de steluțele Tesori și să descopăr alături de ele o lume minunată unde copilăria este o adevărată comoară.
Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Pedagogia învățământului primar și preșcolar, iar pe durata facultății am lucrat  alături de copii de grădiniță și școală primară.Toată această experiență m-a ajutat să descopăr cu adevărat copilul, să-l înțeleg , să-l iubesc și să îmi doresc  să-i fiu alături pe drumul cunoașterii.
Misiunea mea ca educator în grădinița Tesori este aceea de a-i oferi copilului un mediu sănătos, ordonat și armonios unde să lucreze, să se dezvolte fizic și emoțional, să descopere și să exploreze ceea ce îi oferă mediul înconjurător și să devină independent, sigur și încrezător în forțele sale proprii.
”Sarcina profesorului nu este să vorbească, ci să pregătească şi să aranjeze o serie de motive pentru activitate culturală într-un mediu special organizat pentru copil.”  (Maria Montessori)
shadow-line

educ15_blankMonica Lipciuc – educatoare

Mă numesc Lipciuc Monica și pot spune ca a face parte din echipa Tesori reprezintă pentru mine o mare provocare și o șansă de a-mi diversifica și dezvolta activitatea profesională . În calitate de absolventa a Facultății de Psihologie și Știinte ale Educației , specializarea pedagogie, și în urma experienței de 7 ani ca profesor de psihopedagogie la o școala specială, consider ca prin intermediul serviciilor educaționale și terapeutice desfășurate pentru copiii cu cerințe educative speciale mi-am dezvoltat și perfecționat continuu abilitățile de comunicare, interrelationare, empatie , răbdare și calm în situații de criza atât cu copiii cât și cu adulții. Așadar sunt pregătită și îmi propun sa valorific cunoștințele teoretice și practice acumulate de-a lungul timpului și de asemeni să aplic principiile pedagogiei Montessori ajutând copiii grupei 0-3 ani să învețe și să își dezvolte trăsături importante precum inițiativa, autodisciplina, capacitatea de concentrare și independența.

shadow-line

 

 

educ15_blank

Monica Leonte – profesor de limba engleză

Iubesc copiii! Începând cu fiica mea și apoi cu fiecare luminiță din ochi sau surâs din colț de gură mică, iubesc copiii!
La 10 ani de la absolvirea Facultății de Istorie, secția Istorie – Engleză, din cadrul Universității ‘’Al. I. Cuza’’din Iași, cred că m-am decis. M-am decis către cei mici, preșcolarii, după o experiență care a trecut prin toți anii de școală, până la liceu și care m-a făcut mereu să mă întorc spre cei mici.
Constelația ‘’Tesori’’ a fost argumentul pentru a intră în echipă.
îmi place echipa, deopotrivă cu mari și mici și sper că peste cel puțin încă 10 ani să pot spune la fel: ’’Iubesc copiii!’’

shadow-line

 

educ15_blankCristina Jilavu

Încă din facultate am fost fascinată de cei mici și de modul în care ei înțeleg situațiile, oamenii și mai ales de modul în care ei îmi arătau care erau lucrurile cu adevarat importante. Lucrez de 6 ani cu copiii și am învățat să-i apreciez pe fiecare în parte, să le dau încredere că pot să facă tot ce își propun, să îi respect și să-i iubesc, pentru că ceea ce ei îmi ofereau la schimb era mult, mult mai mult. În 2008 am terminat facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Psihologie, în 2010 am terminat Masterul de Terapii de Cuplu și Familie iar în 2015 am absolvit Institutul pentru Cuplu și Familie din Iași, din aprilie find psihoterapeut de cuplu și familie, în supervizare. În fiecare etapă de formare a mea și În fiecare lucrare susținută am avut mereu ca centrul de interes copilul și mediul în care acesta devine „om mare”. Acesta vreau să fie și rolul meu aici. Să ajut copilul să se descurce singur, să-l sprijin atunci când simte că îi este greu, să-l ajut să aibe încredere în propriile idei și puteri să fiu martoră la construcția lui.