Valori

“Făuritori de stele” fiind, ne-am gandit bine la valorile care ne ghidează în viață ca persoane și ne fac oameni respectați, competenți și responsabili. Apoi ne-am dorit să transferăm aceste valori și în lucrul alături de copii. Suntem ghidați în activitățile noastre din cadrul TESORI de:

  • Excelența – Lucrăm cu responsabilitate și facem lucrurile cât se poate de bine.
  • Respectul pentru copil – Atât din punct de vedere al comunicării, cât și al filosofiei de clasă, al curriculumului, al modului în care sunt pregătite mediile de învățare din interior sau exterior.
  • Dezvoltarea caracterului – Cunostințele se pot obține foarte ușor, mai ales  în anii preșcolari cand copiii absorb atât de ușor informațiile din mediu. Ca pedagogi nu lucram doar cu informații ci oferim cadrul în care copilul să-și dezvolte în special  caracterul.
  • Parteneriatul cu părinții – Colectivitatea și părinții sunt în primii ani ca brațul stâng și cel drept care sprijină copilul în drumul său spre (auto)cunoaștere.  Vrem să facem o echipă excelentă împreună cu părinții, dorim să fiți implicați și mereu în contact cu noi și cu progresele copiilor.
  • Copii orientați spre cunoaștere – În TESORI, noi ca formatori, dorim să fim la curent cu ultimele descoperiri și să le aplicam în clasă. Vrem să ghidăm copiii astfel încât să învețe să gândească critic, să analizeze și să intre în contact cu cat mai multe arii știintifice.
  • Copii, cetățeni ai lumii – Vrem să le arătăm copiilor căi diverse și frumoase de urmat astfel încât să se familiarizeze de mici concepte ca: cetățenie activă, diversitate, internaționalism. În  TESORI vom reuși să deslușim împreună aceste cunoștințe, iar copii le pot dobândi în mod natural.

Oferim un act educaţional de calitate bazat pe principii și valori de neînlocuit. Datoria noastră este aceea de a observa și valorifica unicitatea fiecarui copil, astfel încât copilul și viitorul adult să-și poată folosi propria comoară în momentul potrivit al vieții.

 

VisTesori_fluturi stele