Zi de Montessori

Vă mulțumim pentru interes!
TOATE LOCURILE AU FOST OCUPATE.
Vă așteptăm la ediția de toamnă.
Afis-site---Zi-de-Montessori-01

Zi de Montessori este un eveniment dedicat celor care vor să cunoască și să înțeleagă filosofia metodei revoluționare de educație Montessori, materialele și activitățile specifice. Sunt așteptați părinți cât și pedagogi care vor să se perfecționeze, într-un mediu pregătit pentru copii după rigorile metodei, în cadrul căruia participanții vor putea lucra cu materiale Montessori și interacționa cu pedagogi Montessori în curs de formare, dornici să împărtășească din experiențele lor din cadrul școlilor Montessori naționale sau internaționale unde au acumulat experiență. Evenimentul își propune familiarizarea participanților cu metoda și mediul montessorian, cât și cu activitățile specifice fiecărei arii din curriculumul Montessori. Părintii și educatorii vor avea spațiu să adreseze întrebări, să experimenteze materiale Montessori, să cunoască detalii despre modul în care este implementat metoda, plecând acasă și cu un mini ghid practic ce îi va ajuta să realizeze activități Montessori cu cei mici.

TRAINERI

Alexandra AsofieAlexandra Asofie – educator și trainer

Alexandra lucrează de 6 ani cu copiii din mediul preșcolar, în Iași și Bruxelles, cu o afinitate către metodele educaționale alternative, și o dorință puternică de a înțelege copiii, nevoile și modul lor de a învăța. Alexandra are un masterat în Managementul Educației Adulților și diferite certificări de formator, creând experiențe personalizate de învațare pentru tineri și adulți din 2005 până în prezent. Din 2011, Alexandra activează în cadrul asociației Atelierul Părinților, un ONG dedicat educației parentale din mediul ieșean al cărui co-fondator este.
Din dorința de a explora bunele practici în educație dincolo de sistemul educațional românesc cu limitarile sale, Alexandra urmează din 2012 cursurile Universității London Metropolitan University și Montessori College International pentru o dublă calificare ca pedagog în Marea Britanie și pedagog international Montessori urmând să le finalizeze în luna august al acestui an.
Despre Alexandra, colegii spun ca ;”este un exemplu de atitudine antreprenoriala, responsabilitate și creativitate, înfășurate bine-bine în jurul unui om care respectă și iubeste copiii, pregătindu-se constant să-i înțeleagă din ce în ce mai bine să le vina în întampinarea nevoilor de dezvoltare.” (Anca Ursu, Atelierul Parintilor)

„Deși organizarea e cuvîntul care o descrie rezonabil, Alexandra e ca o călătorie neprogramată: să o cunoști și să ai șansa de a învăța de la ea înseamnă să treci aventuros prin surprize minunate, entuziasm, duioșie, impetuozitate, energie și vitalitate, introspecție și împărtășire. După ce călătoria s-a încheiat, realizezi că viața ta s-a schimbat și că de abia aștepți să pleci iar pe drumul ăsta.” (Sînziana Bălțătescu, Atelierul Părinților).

 

shadow-line

 

Manoliu SorinaSorina Manoliu – educator În cadrul Centrului nostru, se desfășoară activităţi interesante, dorite şi pline de învăţământe. Imi place să cred că indiferent de activitatea pe care o desfăşor cu copiii, urmăresc dezvoltarea acestora la nivel holistic, nu doar informativ, ci şi formativ, emoţional, aptitudinal. Toate acestea le vom putea realiza doar având încrederea dumneavoastră. Haideți, împreună, să le oferim principii sănătoase de viaţă, să îi pregătim pentru menirea de a fi oameni. Jocurile şi voia bună nu vor lipsi din modul nostru de învăţare. Nu vom da înapoi din a cunoaşte cu propriile noastre simţuri, din a ne murdări, din a strica şi repara, din a experimenta şi descoperi adevăruri personale, care apoi vor deveni adevăruri valabile şi în lumea “oamenilor mari”. Dacă vom greşi, cu mic, cu mare, vom trece cu zâmbetul pe buze peste acele momente şi vom avea curajul să încercăm din nou. Dacă vom învăţa ceva nou şi inedit, îl vom împărtăşi şi celorlalţi din jurul nostru, bucurându-ne de fiecare pas înainte. Împreună cu copiii dumneavoastră vom crește, vom învăţa să avem încredere în forţele proprii, să avem opinii, să le împărtăşim, să creăm idei noi. Toate acestea vor putea fi posibile datorită dăruirii pe care o avem în munca cu aceşti oameni mici, încrederii în oamenii din jurul nostru şi în noi, încrederii că toţi copiii deţin calităţi deosebite ce aşteaptă a fi scoase la lumină şi valorificate. Ideea că aş putea aplica aceste principii într-un grup de copii a prins contur atunci când m-am înscris la Școala Normala “Vasile Lupu”, Iaşi, pe care am absolvit-o în 2003, cu specializarea educatoare – învăţător. Mi-am continuat parcursul formativ la Facultatea de Psihologie şi Stiinţe ale Educaţiei, secţia Pedagogie, aprofundând ideile educaţionale promovate în sistemul nostru de invăţâmânt. În paralel cu studiile, am început să lucrez în instituţii educaţionale, timp în care mi-am susţinut examenul de definitivat şi de gradul II. Începând cu acest an urmez şi cursurile AMI (Association Montessori Internationale) pentru educator Montessori la nivelul 3-6 ani, organizat de Institutul Montessori Bucureşti.

 

shadow-line

 

 

Ionela Luciu

Ionela Luciu – educator Încă din clasele primare am ştiut că vreau să fiu educator. Mi-am urmat visul pas cu pas şi, de atunci începând, interesul meu a fost centrat pe a înţelege oamenii şi a şti cum să le fiu alături. În 2002 am absolvit Şcoală Normală „Vasile Lupu” din Iaşi. Începând cu anul următor am fost titular în învăţământul de stat şi, în paralel, am urmat cursurile Facultății de Asistenţă Socială în cadrul Univ. „Al I Cuza” din Iaşi. Când am devenit mamă visul meu a căpătat un alt contur. Copiii mei m-au schimbat mult, m-au ajutat să „mă văd” şi apoi să „mă transform”. În fiecare zi învăţ ceva de la ei, despre ei, despre mine şi despre viaţă în general. Am început să-mi schimb treptat imaginea despre oameni, înţelegând faptul că ei se nasc minunaţi şi cu o putere şi o dorinţa infinită de a învaţa şi de a munci. Cred cu multă convingere că un copil crescut cu iubire, empatie, înţelegere, acceptare devine un adult puternic, onest, echilibrat şi, mai ales, că un copil fericit cel mai probabil va fi un adult fericit. Pentru că pe drumul lor şi părinţii au nevoie de sprijin, în ultimii ani, am încercat să devin un ajutor şi pentru ei în varii contexte, ştiind faptul că mai important este ceea ce copilul simte şi trăieşte efectiv, ca efect al acţiunilor adulţilor din jurul lor, decât intenţia incontestabil bună a părintelui, de a face cum e mai bine pentru propriul copil. Îmi propun că împreună cu ceilalţi membri ai echipei TESORI, să fim alături de copii şi familiile acestora și să reuşim să venim în întâmpinarea nevoilor lor reale.

 

shadow-line

AGENDA:

Intro 10:00-10:30
Cafeneaua Montessori
moderator Sînziana Bălțătescu invitați – Sorina Manoliu și Ionela Luciu de la Tesori,
Alexandra Asofie și Anca Ursu de la Atelierul Părinților
10:30-11:30
Arii din Curriculum: Viata Practică
Sorina Manoliu
11:30-12:30
Arii din Curriculum: Activități Senzoriale
Alexandra Asofie
12:30-13:30
Pauză 13:30-14:00
Arii din Curriculum: Matematica
Alexandra Asofie
14:00-14:45
Arii din Curriculum: Dezvoltarea limbajului
Alexandra Asofie
14:45-15:30
Arii din Curriculum: Cultura
Alexandra Asofie
15:30-16:15
Montessori Acasă 0-3
Ionela Luciu
16:15-17:15
Montessori Acasă 3-6 + Outro
Alexandra Asofie și Sorina Manoliu
17:15-18:00

shadow-line

ÎNREGISTRĂRI: 8ore-02Participare: 100 lei Părinții Tesori pot participa în mod gratuit. Membrii Atelierului Părinților, prin parteneriatul nostru, vor avea un preț special de 50 de lei. Plata se va face prin transfer bancar în contul BRD  RO77BRDE240SV36828352400 până pe data de 13 iunie. Cu fondurile obținute se vor cumpăra materiale educaționale Montessori pentru Tesori Centru și Tesori Tătărași, ce se va deschide din vara aceasta. Detalii: 0742959457 Vii?

Vă mulțumim pentru interes! TOATE LOCURILE AU FOST OCUPATE. Vă așteptăm la ediția de toamnă.

 

 

Eveniment organizat de Asociația Tim Educație Iași și Atelierul Părinților cu sprijinul Trust Instalații Montaj, BauMontaj, Carmen Barbu – centru de înfrumusețare, Wiron, Restaurant Alexandru